Kort om mig:

Jag har arbetat professionellt med hästar sedan 1996.

Mitt dressyrintresse tog form när jag fick chansen att jobba hos Margareta Blom. (Landslagsryttare 86-92)
Hos henne var jag sammanlagt i ca.2 år 89-91.
Där fick jag rida allt från inridningshästar till färdiga GP hästar.

Därefter följde ett par år då jag läste in naturvetenskaplig linje på komvux och fortsatte sedan med högskolestudier på Socialpsykologlinjen i Skövde.
Men längtan att jobba med hästar på heltid blev för stor, jag slutade på högskolan och startade mitt företag.

Jag fick sedan även möjlighet att åka till Flyinge. Där var jag Ehrengranatstipendiat under Susanne Gielen, min tränare sedan slutet av 90-talet. Har nu även Jonny Hilberath och Louise "Lussan" Nathorst till hjälp.

Sedan 2010 är jag och Walkman uttagna i Svenska ridsportsförbundets elitgrupp i dressyr.

Åsa
 
 
     

Walkman bland palmerna i sitt nya "vinterhem" i Florida.

Zara hemma på Grevagården.

Vilgot hemma på Grevagården.

Jason vid 3-års test på Grevagården.

Walkman i Strömsholm.

Luringen vid premiering Grevagården.

Walkman i Vestfold, Norge.

"Tjoffe" vid tävling i Jönköping.

Henriett vid 7-års championatet i Falsterbo.

Walkman i Strömsholm i GP special.

Henriett och Monica på prisutdelning vid Breeders Trophy i Flyinge.

Henriett vid framridning till finalen i Breeders Trophy i Flyinge.

Sofia Nelzèn och Zalza vid tävling i Jönköping

Donova vid kvalitetsbedömning på Grevagården

Corvette vid 3-års test på Grevagården

Henriett vid unghästkval i Hammarö

Pondus vid kvalitetsbedömning Grevagården

Anna Nord och "Sunny"

Walkman Flyingedagarna 2007

Walkman hösten 2005

Henriett vid debuten i Tidaholm

Firence i full galopp på Strömsholm i "Kungakannan"

Walkman under framridning

Walkman på prisutdelning i Göteborg

Zalza vid tävling i Vänersborg

Zero vid tävling i Mariestad

En vanlig dag vid fikabordet.

Walkman sommaren 2005

 

Information

Är du intresserad av praktikplats så går det bra att höra av sig till oss. Möjlighet att ha med egen häst finns. Något för dig som vill träna och kunna utveckla sin ridning.

Nyheter

2013-01-17
Man kan väl säga att mitt sätt att uppdatera hemsidan kan liknas vid ketchup effekten. Först kommer inget sen kommer allt. Det har ju hänt en del sedan juli. Den största nyheten är att min GP häst Walkman är såld. I november åkte han till sin nya ägare Melissa Soros som bor i New York. Där kommer Walkman att bo vår, sommar och höst, för att sedan åka söder ut till Florida under vintern. Vet att Walkis ska göra sin första start nu i slutet på januari i Wellington, Florida. Walkis har verkligen kommit till ett toppenhem och det ska bli roligt att följa dem framöver. Vi gjorde vår sista start tillsammans på årets SM i Flyinge i början av september med en 12e placering som resultat.

Jag har under första halvan av 2012 haft Zero i träning pga av att ägaren Karine Nyheim fått barn. Vi gjorde ett par starter ihop innan han såldes. Jag red Lilla Edets nationella tävlingar, Intermediaire1 på nästan 66% och fick en placering på det.

På tävlingsfronten för övriga hästar har Breeders varit den största tävlingen under hösten. Jag hade tre hästar kvalade i år. En treåring Ramses, en fyraåring Zara och en femåring Vilgot. Alla tre gjorde fina starter och skötte sig utmärkt. Ingen final, men mkt nöjd ändå.

Jag avslutade tävlingssäsongen här hemma på Grevagårdens regionala tävlingar. Det blev fina resultat. Vilgot gjorde sin sista start innan avfärd till ägaren Ann-Sofi Lilja. Vi red en LA:3 på knappa 70 % och blev 6a. Bentley fick gå en MSV C:1, det blev en 6e plats på 67 %. Naranyan startade sin andra MSV B  på 63 %. Han har därefter sålts till Annika Larsson i Stockholm. Vi önskar dom lycka till! Tjoffe som inte är tävlad på över ett år pga. skada fick gå en MSV A:1, vilket han gjorde jättebra. Blev 2a på 66 %. Han är nu utlånad till en junior som skall rida och tävla honom framöver. Jag vet att de gjort en start i LB på 70 %. Önskar dem lycka till i framtiden.

Sist men inte minst fick även Henriett vara med. Hon är inte startad så mkt i år då jag har velat lära in och befästa de nya rörelserna som kommer i GP. Jag red en St George på henne. Det blev en 2a plats på nästan 70 %, nöjd med det. Även eleverna fick placeringar, Anette Ahlsson på Sackano fick placering på 69 % i MSV C:1 och Ylva Friberg på Gotte, 1a i LA:3 och 6a i MSVC:1.

 Jag har även köpt en ny häst. En sedan tidigare bekant, Ramses. Tycker att det är en mkt trevlig individ som jag tror kan bli riktigt bra med lite utbildning.

Nu är jag i full gång med vinterträningen. Har som mål att starta Henriett i Lövsta Future Challenge under året. För Zara blir det Breeders och ev. Falsterbo om vi hinner bli klara. För Ramses blir det fyraårs championatet i höst. Jag har även ett par andra unghästar som också ska försöka kvala till årgångschampionaten. Förhoppningsvis blir det ett spännande år!

2012-07-02
Jag är verkligen dålig på uppdatering!
Lite saker har hänt sedan sist jag skrev. Jag har gjort ett antal starter på några av hästarna. Bentley e.Bellini har startat en Lätt A3 i Vartofta, den vann vi på drygt 70 procent. Sedan var vi i Lidköping med
Walkis, Henriett och Zero. Walkis gick stora rundan. Kändes jättefin i Intermediaire II, fick drygt 67proc och precis utanför placering. Han var lite trött till GP, det blev många kostsamma missar 63 procent. Henriett gick lilla rundan. Hon var super laddad i St George, hade  fullt upp att hålla henne inom staketen!  Hon hade lugnat sig lite till IntermediaireI. Där var hon jättefin och fick drygt 67 procent trots missar i bytes serierna. Zero fick också vara med i Lidköping. Red en St George på honom. Han är som vanligt en sann kämpe och fick 64 procent.

Nästa resa gick till Hammarö. Walkis och Henriett fick följa med. Det var en bra helg för båda. Walkis hade åter igen resultat i GP över 65 Procent och det är jag mycket nöjd med. Henriett  blir också starkare i lilla rundan, en bra runda i George på drygt 67% och en helt ok runda i Intem I på drygt 64% med några missar inblandade.

Bently, Naranyan och Zero var nästa gäng på tur. Bentley och Narre fick prova en Msv C1 för första gången. Båda duktiga, Narre fick ett godkänt kval till MsvB. Zero gick en St Gerorge på drygt 67% och vinst som resultat.

Till Strömsholms elit tävlingar tog jag med Henriett. Det är ett bra tillfälle att tävla på en stor tävling med lite internationell känsla. Hon var jätteduktig, drygt 65% i både George och Intem I. Vi åkte från Strömsholm direkt hem för att tävla Narre Bently och Vilgot. Det blev full pott! Bentley vann MsvC1 på drygt 70% Narre 3a på drygt 66% i samma klass. Vilgot gick finalprogrammet för 5åriga hästar. Även han var duktig och fick 74.6% och därmed kvalad till Breeders i oktober.

2012-04-02
Man Hinner aldrig riktigt med den här hemsidan, men här är lite nyheter. Jag har sålt Bobbo till Marianne Sandbacken i Norge. Det stämde jättebra när hon provred och jag är mycket glad att han får komma till en duktig ryttare som kan visa fram honom på tävlingsbanorna så småningom. Önskar dem lycka till!

Jag hunnit tävla ett par gånger på det nya året. Först ut var Bentley. En valack e. Bellini som ägs av Ann-Marie Heder. Han fick gå en LA:3 på Skövde ryttarförening, han knep en 4e plats. Även Shina fick vara med på samma tävling men i MSV B:2, hon blev 3a. Jag har fått ta över Zero en stund när ägaren Karine Nyheim varit gravid. Vi startade i Lidköping i en MSV A:1 där blev vi 3a. Nästa gäng, Walkis och Henriett fick åka till Segersa sportryttare. Walkis blev placerad 4a i Grand Prix och först utanför i Specialen, trots ett par missar. Detta med den bästa procenten jag haft i GP special. Henriett gick lilla rundan. Hon skötte sig jättefint och känns starkare. Behöver dock mycket mer styrka för de höga poängen, men det kommer!

Nästa start blir troligtvis i Kungsbacka med Vilgot. Ett 5-års kval. Sedan en St George i Örebro med Zero, därefter en LA i Vartofta med Bentley. Sedan ska Walkis gå GP i Lidköping och Zero och Henriett gå lilla rundan. Det blir en fullspäckad vår!

2011-10-16
Ä länge sedan vi skrev något, men här är lite nytt.
Shina gjorde ytterligare en start i Msv C1 i Sämsholm i september. Även den vann hon på över 75%. Denna helgen provade vi en Msv B i Örebro. Hon kändes fin och fick 67.2% och blev 4a. Anna Nord var också i Örebro och red. Hon debuterade Carrik i St George, fick drygt 62% och blev placerad. Jätteduktigt i första starten!  Karine och Zero knep också en placering i Falkenberg på deras nationella tävlingar i en St George. Jag är en stolt tränare! 

2011-07-19
Äntligen har
Shina fått komma ut och tävla igen!  Efter en tids skada är hon på banan igen. Vi åkte till en regional tävling i Floby och red en Msv C1 i ösregn. Vi fick dock lön för mödan, vinst på 74,4%!

2011-07-13
Vi åkte till Mariefred i helgen för att tävla
Walkis och Henriett. De var jätteduktiga båda två. det var egentligen första gången som Henriett fick tävla borta två dagar i rad. Hon var jättefin på lördagen i St George där hon var placerad 5a på 65.08%. På söndagen var hon väldigt trött. Åka långt och bo borta utan att våga ligga ner (fick stå i ett annat stall än Walkis), tar på krafterna. Vi kom igenom Intem. I men det var precis. Inget att säga något om, hon är ju bara 8 år och måste få rutin och styrka. Walkis kändes superfin båda dagarna. Vi blev 3a i Intem 1b på 66%. På söndagen i Grand Prix blev han 2a på 63.4%.

Vill passa på att gratulera Ann Nord som är uttagen till EM. Håller alla tummar!

2011-06-14
Tävlade denna helgen också. Vi hade regionala tävlingar hemma på Grevagården.
Tjoffe och Henriett fick vara med. De var duktiga båda två trots att formen har dalat något sedan Örebro. Tjoffe (som var en ful ankunge när han kom, kan snart kallas för en svan) vann St George på 66,9% och Henriett var tvåa på 66,4%. I Msv A1 som gick på lördagen var Tjoffe fyra på 64,6% och Henriett var först utanför på 64,3%. Duktiga eleven Anna Nord debuterade Msv A1 och blev placerad direkt på 64,04%. Jätte grattis!

2011-06-07
Strömsholm hade elit tävlingar i helgen och där var jag och Walkis med. Jag red en Grand Prix och en GP kür. Jag är riktigt nöjd med Grand Prix. Där var han avspänd och "med mig" genom nästan hela programmet. Vi fick en miss i galoppsaxen vilket drog ner en del. Men trots det fick vi 64.4% och vi blev 4a. I küren stämde musiken helt perfekt. Jag har bara ridit den en gång innan på tävling så var lite osäker på om det skulle funka. Walkis var tyvärr lite spändare på söndagen och det blev inte samma flyt som i GP. Fick ändå 65.4%

2011-05-15
Lite nyheter. Tre års- testet gick av stapeln i helgen som varit. Jag visade två hästar. Pheadra e. Figaro-Guinness äg Millomgårdens stuteri. Hon fick 48p och diplom som gångartstalang. Wenezia e. Don Romantic-Florencio  äg. Sören o Monica Björkdahl, 49p och diplom som gångartstalang.
I år hade jag hjälp med ridprovet av två duktiga unghästryttare, Karine Nyheim - Pheadra och Pernilla Willbo - Wenecia.
På söndagen var det dags för debut i svår klass för både
"Tjoffe" och Henriett. Vi var i Örebro och red en Intem I. Båda var jätteduktiga! Lite missar i galoppen men inget att säga något om. "Tjoffe" fick 64.1% och Henriett 66.1% och blev placerad på det. Inte dåligt första starten!

2011-04-18
Vi var i Lidköping i helgen som varit och red en Intem II och en GP. Första tävlingen sen Norge och det var en
Walkis med vårkänslor. Han var lite för pigg i Intem II, eller coolaste killen i stan enligt han själv. Som tur var hade detta lagt sig lite till söndagens GP. Vi fick bättre flyt genom programmet där och fick ihop 65% trots två missar. Det är vi nöjda med. Nu väntar Kyra träning och ny tävling i Hammarö första maj. Då ska även lilla Henriett få följa med.

2011-02-27
Nu har tävlingssäsongen 2011 börjat. Walkman var först ut. Vi åkte till Arctic Equestrian Games i norska Vestfold. I måndags red jag en Intermediaire II. Fick en miss i ettorna som jag nog får ta på mig själv, det kostade tyvärr segern så vi blev tvåa på 65.89%. Jag är jättenöjd med det resultatet och känslan var riktigt bra. Han känns starkare nu och kan gå med bättre bärighet genom hela programmet. Till tisdagens Grand Prix hade han laddat ur lite i kroppen men var fortfarande pigg i huvudet, vilket gör att han gärna blir lite tittig och spänd. Vi hade ett par lite större missar pga. detta och hamnade först utanför placering, 6a på 62.2% Sex ekipage gick dock vidare till final i GP kür. Han kändes bättre i den men vi hamnade lite före musiken på slutet vilket drar ner poängen. Vi hoppade ändå upp en placering och blev 5a på 65.4%. En bra start på säsongen, hoppas det håller i sig!

2010-12-19
Dags för lite uppdatering! Har inte skrivit sedan september, då tiden aldrig räcker till. Vi har ju varit på Breeders i Flyinge i oktober med
Henriett. Det blev final och en 6e plats i 7-års championatet. Mycket nöjd! Walkis gjorde sin sista tävling för året i Hälsingborg i november. En SB:1 och en GP. Båda på drygt 63% vilket är helt ok. En bra första säsong i GP får jag väl påstå. Nu väntar vintertrim och start i Intermediaire I för Henriett till våren och för Walkis hoppas vi på att kunna starta några fler internationella GP och fler resultat över 64%. Vi får se vad framtiden ger! Nu önskar jag alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!

2010-09-27
.Jag hade med
"Tjoffe" till Jönköpings nationella tävlingar i söndags. Han fick gå en St George, hans första nationella. Han kändes riktigt fin och allt flöt på bra. Vi fick två små missar i bytes serierna men fick ändå ihop 64,69% och blev först utanför placering.

2010-09-19
Denna helgen har vi haft regionala tävlingar hemma på Grevagården. Jag hade med
"Tjoffe" och Henriett. Båda var riktigt fina, framför allt på söndagen i St George. Där vann Henriett på 70.26% och "Tjoffe" var tvåa på 68.16%. De var även duktiga på lördagen, då var det en Msv A1. Den vann "Tjoffe" på 65.97% och Henriett var fyra på 65.19%. Stort grattis till hästägarna, Therese Treutiger och Monica och Sören Björkdahl.

2010-09-12
Det var länge sedan vi skrev något på nyheterna, men det har varit lite för mycket att göra. Vi har varit på tre tävlingar sedan Drammen. Först var vi i Falsterbo och red 7-års championatet med
Henriett. Vi var jätte nöjda med att bara kvalat till semifinalen för hon är fortfarande väldigt valpig. Men hon är som vanlig en kämpe och var precis utanför finalen på 64.12%. Sedan var SM med Walkman. Där hade vi lite otur, han fick ett bitsår i kinden veckan innan vilket gjorde att jag inte kunde rida honom ordentligt. Men jag ville gärna rida ett SM så vi åkte Strömsholm men han under presterade ganska mycket. Inget att säga om, jag visste ju varför. Nästa tur blev för Henriett och Örebros nationella tävlingar. Vi måste kvala om till Breeders i höst, så hon fick gå en S:t George där. Vi lyckades kvala och det är jag jättenöjd med. 63,4% och precis utanför  placering. Inte så dåligt för en 7-åring.

2010-07-02
I helgen som var tävlade vi för första gången internationellt. Vi fick åka till Drammen och red en CDI 3*. Vi hade en riktigt bra helg och blev placerade i samtliga klasser. GP 5a, Specialen 5a och küren 4a. Riktigt nöjd!

Jag fick också reda på de nya elitgrupperna, vi är nu mer i B observations gruppen.

2010-06-06
Vi var i Strömsholm i helgen och tävlade med
Walkman och Zara. Walkis gick GP och debuterade även i GP special. Det var våran första utomhus tävling för året och det märktes på honom. Han såg många spöken i GP´n. Till specialen hade han lugnat sig och kändes jättefin, vi fick 64,17% och var precis utanför placering. Det är jag jättenöjd med, då det faktiskt bara är våran 5e GP vi ridit. Zara gick riksutställningen för tre åriga ston. Hon fick mycket fin kritik för sina gångarter men gick dock inte till final. Vi är ändå nöjda med det för hon kommer att bli en jättefin tävlingshäst i framtiden.
Se film på Walkmans debut i GP special här.

2010-05-30
Idag har
Henriett varit i Alingsås och tävlat. Vi fick 64,7% i St George och har därmed kvalat till 7-års championatet i Falsterbo.

2010-05-23
Idag har
Henriett och "Tjoffe" varit i Jönköping för att göra var sin start i Msv A:1. Henriett var superduktig och tog sin första placering i Msv A genom att bli 3'a på 63,4%.

Ta gärna även en titt på bilderna från förra helgens 3-årstest som nu finns under "Galleri".

2010-05-17
I helgen var det tre-års test på Grevagården. Jag visade två stycken och var även inblandad i tre till. Det gick jättebra. Mina fick 48 och 49 poäng, och de andra blev klass1.

Dessa hästar var med:

Zara, sto e. Don Romantic, - Guinness äg Gittan Dahlqvist 49p

Dorina, sto e. Don Romantic, - Gigolo äg Monica o Sören Björkdahl 48p

Ruben, val e. Rosvelt - Saigon, äg fam Drath 46p

Holly Hock, sto e. Highlander - Sack, äg fam Drath 46p

Harriett, sto e. Highlander - Sack, äg Monica o Sören Björkdahl 45p

Stort Grattis till alla hästägare! Vill även tacka alla medhjälpare, allt från hästskötare till fotografer. Tack Tack!

Foto på hästarna kommer snart...

2010-05-02
Hammarö hade nationella tävlingar i helgen. Dit åkte jag och
Walkman. På lördagen startade vi en SB:1. Jag hade ingen jättebra känsla i den klassen, men domarna var nöjda och det blev en 3e plats på 65,75%. På söndagen red jag Grad Prix, där hade jag en bättre känsla i ridningen och trots ett par större missar fick vi ihop 66.59%. Det är jag jättenöjd med i min tredje start i GP. Nu ska vi trimma vidare i maj till nästa start som blir i Strömsholm första veckan i juni.

2010-04-25
I helgen fick
Henriett göra debut i S:t George. Hon kämpade väl, vi fick 63,3%. Det räcker till ett godkänt kval för 7 års championatet, ett till och vi är klara för Falsterbo.

Vi vill också gratulera Anna Nord och Carrik som tog sin första nationella placering i Högbo i helgen. 66,7% i FEI lagt för juniorer.

2010-04-18
I helgen var jag och
Walkman i Lidköping och tävlade. Vi hade en bra helg, 2a i Intermediaire II på 66,7%. Lite trötta ben på söndagens GP gjorde att vi fick en del missar men fick ändå 62,8%. En tuff vecka med Jonny träning måndag och tisdag och tävling på helgen, jag är jättenöjd med Walkman.

Vi vill också passa på att önska fam. Ann-Margret Andersson lycka till med Sagitarius som de köpt av mig och Kopparkulla (Monica Björkdahl). Vi hoppas på en lyckad fortsättning!

2010-03-28
Första starten för Walkman i år gjorde vi  vid de nationella tävlingarna i Åstorp i helgen. På fredagen red vi en Intermediaire II, där var han lite för taggad och het. Vi fick ihop 62,6%, helt ok med tanke på alla missar. På lördagen däremot var han lite mer lagom tempererad vilket var lägligt då vi debuterade i Grand Prix. Ett par missar blev det men vi fick ändå ihop 64,04%. Jag är supernöjd!

Jag vill även gratulera min elev Anna Nord som i helgen gjorde sitt andra godkända kval till SM för juniorer. Nu väntar SM i Strömsholm i augusti. Stort grattis!

Yvonne Nelzen har köpt den mycket trevliga hästen Pondus som stått i träning hos mig. Han kommer stå kvar i mitt stall och vi ska hjälpas åt med utbildningen.

2010-02-24
Nu har vi fått det glädjande beskedet att även Henriett är uttagen i Svenska ridsportsförbundets talanggrupp i dressyr 2010. Detta med anledning av de fina resultaten i unghästklasserna under fjolåret.

2010-01-19
Jag och Walkman är uttagna i Svenska ridsportsförbundets elitgrupp i dressyr 2010.

Läs mer om detta här

2009-11-10
Vill passa på att gratulera
eleven Sofia Nelzèn och Zalza som i helgen blev 2'a på 67% i Msv B:2. Detta skedde vid de regionala tävlingarna i Jönköping.

2009-11-08
De nationella tävlingarna på Strömsholm i helgen blev en mycket lyckad avslutning på säsongen för Walkman. Han lyckades med bedriften att knipa 2 placeringar. I Svår B:1 blev han 5'a på 64,3% efter en överlag bra ritt, men med ett par större misstag. Intermediaire II flöt däremot på utan större misstag och det resulterade i en fantastisk seger på 66,7%. Nu väntas styrketräning i vinter och Grand Prix i vår...

2009-10-18
Så har vi då ridit final i Breeders Trophy och Öppna Championatet för 6-åriga hästar. Både Henriett och Night Shine har än en gång skött sig helt fantastiskt! Night Shine gick lika bra som i semifinalen vilket resulterade i 5'e plats i Breeders Trophy och en 11'e plats i Öppna Championatet. Henriett gick ännu bättre än i semifinalen vilket innebar en otrolig 2'a placering i Breeders Trophy och en 7'e plats i Öppna Championatet. Stort grattis till uppfödarna och ägarna till dessa fina hästar.

Passa även på att ta en titt på ritterna genom att klicka på följande länk och sedan klicka på filmsymbolen framför de båda hästarna i resultatlistan:
Film på Henriett och Night Shine.

2009-10-13
Idag har det varit en kanonbra dag. Både Henriett och Night Shine har gått direkt till final i Breeders för 6-åringar. Nu kan vi i lugn och ro sitta och titta på "lilla finalen" och ladda inför lördagens final...

2009-09-29
I helgen har det varit regionala dressyrtävlingar hemma på Grevagården. Don Suerte debuterade i Msv A:1 och S:t George. I S:t George under söndagen var han lite för trött men kämpade på som vanlig. I Msv A:1 på lördagen var han dock pigg i benen vilket resulterade i ett resultat strax utanför placering.

En lyckad helg var det även för de elever som var med i tävlingen. Anna Nord tog en placering i LA med Carrik, Sofia Nelzèn och Zalza placerade sig i båda sina Msv B klasser och Karine Nyheim och Zero tog en placering i S:t George.

2009-09-21
Unders söndagen var det äntligen dags för Night Shine att görs årsdebut. Hon gjorde det med den äran genom att kvala till Breeders Trophy på 70,6% i "FEI finalprogram för 6-åriga hästar" (Msv B).

Vill även passa på att gratulera Frida Karlsson till det fina resultatet med sin häst Donova vid kvalitetsbedömningen här på Grevagården förra helgen. Donova fick bland annat en 10'a för typ.

2009-09-06
I helgen har vi på Grevagården haft besök av Susanne Gielen igen för en givande träningshelg. Jag och mina elever vill passa på att tacka Susanne, hästägare och föräldrar för sponsring samt Grevagården för att vi kan vara på anläggningen.

2009-08-30
Det har varit en framgångsrik helg i Gäsene för eleverna Karine Nyheim på Zero och Anna Nord på Carrik. Anna segrade i LA:4 och var 3'a i LA:3. Karine blev 2'a i i S:t George på 64,5%.

2009-08-23
I går var det regionala dressyrtävlingar i Alingsås. Där gjorde Don Suerte en start i Msv B:4. Det resulterade i en 3.e placering på fina 67,6%.
I FEI Inl. program för juniorer (Msv B) gjorde även eleven Sofia Nelzèn med sin häst Zalza ett superjobb och blev 4.e placerad på hela 68,3%
Stort grattis till både Sofia och
"Tjoffes" ägare Therese Treutiger!

Vill även passa på att gratulera eleven Anna Nord som i helgen gjort sin debut på häst. Anna och Carrik gjorde det med den äran genom att vinna båda sina starter. Det blev 74% i LB:2 och 71% i LA:3.

2009-08-17
I helgen var det nationella tävlingar på Öland. Walkman gjorde på lördagen en start i Svår B:1  med ett resultat på 64,7% vilket är vårt bästa resultat hittills.
På söndagen var det nästan helt tomt på energi efter två hårda träningsveckor i Tyskland och en lång resa direkt till Öland. Han lyckades trots det kämpa sig till en placering i I
ntermediaire I på 66,8%.

Vill även passa på att gratulera Karine Nyheim till sin första placering i en nationell medelsvår B på Zero vid samma tävlingar.

2009-07-19
Då har så Henriett varit i Falsterbo för att delta i Scandinavian open för 6-åringar. Som vanligt gör hon ingen besviken när det är dags för tävling. Hon går bara in på banan som hon aldrig gjort något annat och presterar så bra hon kan. Denna gång blev det en retligt 11.e placering på 65%. Det skilde bara några ynka poäng upp till plats 10 som var den sista finalplatsen.

Passa även på att ta en titt på vår nya fölunge under "Hästarna". Han heter
Bellingham och är efter Belamour - Florencio I.

2009-06-17
Idag har det varit unghästkval här på Grevagården.
Henriett
går från klarhet till klarhet! Hon fick idag hela 83% i "FEI finalprogram för 6-åriga hästar" (Msv B).

2009-05-31
Henriett
har gjort det igen!
Idag gjorde hon sitt andra kval till Falsterbo och hon fick även denna gång hela 77%. Nu har hon gjort det som krävs för att kvala, nämligen gå på över 70% 2 gånger i "FEI finalprogram för 6-åriga hästar" (Msv B).

2009-05-25
Under Lördagen och Söndagen var Walkman på Djurgården i Stockholm för att tävla i Svår B:1 och göra sin debut i Intermediaire II. I Svår B:1 första dagen, var han lite för tittig och fick en hel del missar. Han tog revansch på sig själv och visade sig från sin bästa sida i Intermediaire II genom att där få 62,2%. Detta resulterade i en 4.e placering vilket var först utanför placering ännu en gång. Men vi är nöjda ändå då det är ännu ett steg på väg mot Grand Prix.

2009-05-12
Under den gångna helgen var det 3-års test här på Grevagården. Vi hade där det stora nöjet att visa ett sto vid namn Corvette som har varit hos oss en tid. Corvette är efter His Highness - Seewind och ägs av sin uppfödare Charlotte Sundell-Ericsson i Hammarö. Corvette har även en meriterad mor vid namn Conell som har varit 2:a i breedersfinalen i Danmark. Corvette gjorde ingen besviken då hon fick 48 poäng (887988), diplom och är även kvalad till Flyinge i höst.

Sedan en tid tillbaka har Elina Strängby varit tillbaka och gjort praktik på sin utbildning. Som en del i denna praktik har hon haft en 3-åring och visat den på testet som ett special arbete. Uppfödare och ägare till Linnea van S, e. Channon - Maraton är Ylva och Robert ter Horst. Elina har gjort ett jättebra jobb med Linnea van S, som var ett ynka poäng från diplom både som dressyr och hopp talang genom att få 46 poäng i båda grenarna.

Vi passar här på att gratulera hästägarna till dessa fina resultat samt Elina för ett bra jobb med Linnea van S.

2009-05-03
I fredags den första maj var det Henrietts tur att göra årsdebutvid vid unghästkval på Hammarö. Klassen hon var med i var "FEI finalprogram för 6-åriga hästar" (Msv B). Hon gjorde det med den äran då hon kvalade till Breeders på hela 76.8%. Nu återstår bara ett godkänt kval till för att hon även skall vara kvalad till Falsterbo.

Helgen den 17-19 april var det nationell dressyr i Lidköping. För andra tävlingen på raken hamnade Walkman på en lite retsam första plats utanför placering i Svår B:1. Även denna gång på 63.1%.

2009-04-13
11-12 april var det nationell dressyr i Jönköping. Vi åkte dit med "Tjoffe" och Walkman. "Tjoffe" gjorde sin första nationella start i FEI lagtävlans program för juniorer (Msv B).
Han skötte sig utmärkt och fick 64.4%. Vi var precis utanför placering på detta.
Walkman fick på lördagen gå en
Intermediaire I. Vi hade ett par missar men fick ihop 64.7% och det räckte till en 4.e placering, helt ok. På söndagen var det åter dags att prova en SB.1 ett program vi bara ridit en gång tidigare. Ett antal missar blev det även i denna klass, men vi fick ändå ett par procent mer (63.1%) än första starten i Åstorp.

Även idag annandag påsk fick vi lasta och ta med "Tjoffe" på resa. Denna gång för att träna för Lussan Nathorst. Han gick jättefint. Han är en riktig kämpe som utvecklat sig mycket. Jag vill passa på att tacka ägaren Therese Treutiger som sponsrade denna träning. Tusen Tack!

Fler elever har varit duktiga. Sofia Nelzèn fick två placeringar på sin ponny Electra när de var i Mariestad och red den 19 mars. 2'a i LA.P1 på 61.6% och 4'a i Lagtävlansprogram för ponnyallsvenskan på 67.4%. Helgen innan var hon i Lidköping med sin häst Zalza och fick även där två placeringar. 6'a i LA:6 på 66.7% och 3'a i Msv B:2 på 67%. Stort grattis!

2009-04-07
I helgen som gick var eleven Anna Nord och hennes C-ponny Sun Rise på Högbo Ridklubb i Sandviken. De vann där sin första nationella seger på 65,26% i FEI mästerskapsprogram.
Det blev även två tredjeplaceringar i FEI mästerskapsprogram och FEI lagtävlansprogram.
Sun Rise har därmed utvecklats från LB-nivå till att tävla i de svåraste klasserna för ponny och och nu då även vinst bland Sverige-eliten på 3 år.
Vi vill passa på att gratulera dem för denna framgång.

2009-04-01
Då har så tävlingssäsongen smugit igång. Förra helgen var Don Suerte i Kumla för göra en start i Msv B:2. Han hamnade precis utanför placering på dryga 65%.

Under helgen som gick var det Walkmans tur att göra säsongsdebut i Åstorp. Det vi tar med oss från den tävlingen är hans debut i Svår B:1 på godkända 60,7%.

2009-03-01
Under helgen som gått har vi haft Susanne Gielen här på Grevagården för en givande och trevlig träningshelg för mig och några av mina elever. Vi vill passa på att tacka alla som hjälpt till och på ett eller annat sätt bidragit till att det blev så lyckat. Tack till Susanne som tog sig tid och kom hit, Anette Jellinek och Knistad för den goda maten och övernattningen för Susanne, hästägarna till mina hästar och föräldrar etc. till mina elever.

2008-11-16
Ta gärna en titt på sidan "Hästar till salu". Där finns nu en D ponny till salu.

Idag har Night Shine varit i Jönköping för att göra sin andra start i LA:6.Resultatet vid denna start blev en placering på 67,0%.

2008-11-10
Då har så
Don Suerte gjort debut i medelsvår. Han skötte sig utmärkt och blev placerad i Msv B:2 i Nyköping under söndagen på 67,0%.

2008-11-02
Igår söndag var det tävling i Stenungsund. Där gjorde vi en start med en gammal bekant vid namn
Zero i Msv B:3. Han skötte sig lika bra som förr och resultatet blev 68,3% och en andra placering.

2008-10-27
Under lördagen och söndagen var Walkman på tävling i Ljungby vid de nationella tävlingarna. Vi lyckas få med oss en rosett hem i och med en placering i
S:t George.

2008-10-24
Nu finns det en "ny" häst till salu på sidan "Hästar till salu". Ta gärna en titt på Don Suerte.

2008-10-13
I helgen som gick var det tävlingar i Trollhättan. Night Shine gjorde där en start i LA:4 vilket resulterade i en 3:e placering på 66,6%.

2008-09-28
Igår var det dags för Henriett göra en start i LA:3 här hemma på Grevagården. Resultatet var det inga större fel på då hon fick en placering på 67,7%.

2008-09-21
I dag har Quality Quantess varit i Tingsryd för att göra ett kval till 4-års championatet. Det resulterade i att han nu är kvalad till avelschampionatet i Flyinge efter att ha fått 80,4%.

2008-09-14
I dag har det varit en hektisk dag med fyra hästar visade på kvalitetsbedömning på Grevagården. Alla fyra skötte sig helt fantastiskt och resultatet blev ett gångartsdiplom till samtliga hästar. Segrade gjorde Sagitarius på 8.13 och tvåa och bästa 5-års sto kom Santina med 8.0. Pondus fick 7.93 och Quality Quantess 7.8. Vi får passa på att gratulera alla ägare till dessa fina hästar.

2008-09-08
Efter en tids tävlingsuppehåll pga. en långdragen infektion har Walkman äntligen fått komma ut och tävla igen. Vid de nationella tävlingarna i Örebro gjorde Walkman två starter. På lördagen startade han i S:t George och blev där 3'a på 66.58%. Som grädde på moset gick han på söndagen och vann Intermediaire I på 67.17%.

2008-08-13
Den 7-10 augusti anordnade Hammarö RF dressyr-SM för ponny. Eleven Anna Nord och "Sunny" gjorde bra ifrån sig i den tuffa konkurrensen. I FEI:s inledande program på torsdagen kom de på 12:e plats med 61,41%. I FEI:s lagtävlansprogram på fredagen kom de på 8:e plats med 64,29%. Detta gjorde att de kom på 10:e plats totalt.
Vi gratulerar dem båda till denna fina placering.

2008-08-09
Idag har Night Shine och Don Suerte varit på tävling. De gjorde var sin start i Skara och klassen var LA:6. "Shina" fick med sig en placering på 67,9% och "Tjoffe" hamnade precis utanför på 64,2%.

2008-07-17
Tidigare i veckan så var Night Shine i Falsterbo för att delta i Scandinavian Open för 5-åringar.Än en gång skötte hon sig bra men det blev tyvärr en miss i förvänd galopp. Trots denna snöpliga miss som kostade ett par procent lyckades vi få godkända 64,2%.

2008-05-25
Igår lördag var det dags för Night Shine att göra en start igen. Denna gång var det i Gäsene och klassen var LA:3. Hon gjorde så pass bra ifrån sig så att hon segrade på hela 77,4% och vi kvalade därmed till Falsterbo Scandinavian Open. Vi gratulerar ägaren Gull-Britt Melin till detta!

Vi vill också passa på att gratulera eleven Anna Nord med sin ponny Sun Rice som har kvalat till SM. Även Sofia Nelzen med sin ponny Elektra är på god väg mot SM, de har gjort ett godkänt kval och nu hoppas vi på ett till så är även de klara.

2008-05-18
I dag var det var det dags för Don Suerte att göra sin första start. Detta gjordes i en LA:6 i Trollhättan. "Tjoffe" skötte sig alldeles utmärkt och blev tvåa på 64%.

2008-05-12
I helgen bar det av mot Vikbolandet utanför Norrköping med  Walkman. Han gjorde där en start i Intermediaire I. Det resulterade i en plats strax utanför placering. Vi får väl då försöka glädja oss åt vårt poängmässigt bästa resultat hittills på 66,5%.

2008-05-04
Igår var det dags för våra 5-åringar Henriett och Night Shine att göra tävlingsdebut och det skedde i Vartofta. Båda hästarna skötte sig bra och det resulterade i en tredjeplacering för "Shina" på 66,6% i LA:1.

2008-03-26
Idag åkte Prima till sina nya ägare familjen Anhede i Göteborg. Vi önskar dem ett stort lycka till.

Under våren kommer ett antal saluhästar att komma ut för försäljning. Idag har vi smygstartat med lite information på den första hästen. Inom kort kommer vi uppdatera med mer information så håll utkik på "Hästar till salu".

2008-03-23
Ja, då har så tävlingssäsongen startat. Först ut denna säsong var Walkman som var med vid de nationella tävlingarna i Jönköping. Det resulterade i en tredjeplacerin
g i "FEI:s Lagtävlan för Unga Ryttare, Msv A Ridhäst" under Lördagen

2008-01-02
Vi kan nu meddela att Manick är såld
till en Dansk beridarelev. Vi önskar dem givetvis lycka till i framtiden.

2007-11-18
Nu har vi uppdaterat sidan "Galleri" med bland annat ett antal kort från Flyingedagarna 2007.

2007-11-05
Under söndagskvällen gjorde Walkman sin andra start i Intermediaire I vid de nationella tävlingarna i Stenungsund. Det resulterade i en tredjeplats på 64,3%.

2007-10-07
Idag var det dags för Walkman att debutera svår klass i Kungsbacka. Han skötte sig där så pass bra att det resulterade i en placering i Intermediaire I på
64,5%. Detta trots att ryttaren red fel väg vid ett tillfälle.

2007-10-01
Nu i helgen var det dags för Walkman att prova på tävlandet igen
i Karlskoga efter ett kortare uppehåll. Det blev en andraplacering i S:t George på 66,75%.

Härom helgen var det kvalitetsbedömning här på Grevagården. Prima gjorde här väldigt bra i från sig och slutade 3'a med 8,0 i medel. Det innebar även ett diplom som dressyrtalang.

2007-09-02
Det var nu ett tag sedan vi rapporterade några nyheter. Vi får skylla på brist av tid och att vi varit på träningsresa i Tyskland under några veckor.

Till att börja med kan vi nu meddela att Zalza är såld. Hon är såld till familjen Nelzen i Skövde. Hon skall i första hand tävlas av min elev Sofia Nelzén och vi önskar dem lycka till med Zalza.

Förra helgen var det 4-års championatskval i Alingsås. Det blev en mycket lyckad dag. Av 4 visade hästar slutade 3 bland de 8 bästa och 2 kvalade. Nightshine 2’a med 86,0%, Caramel 4’a 80,0% och 8’a och precis utanför kvalplats hamnade Henriett på 78,2%.

2007-06-18
Under lördagen och söndagen tävlade Walkman i Finspång. Det resulterade i en seger i S:t George på Lördagen och en andra plats i Msv A:1 på söndagen med 65,0 respektive 65,1%.

2007-06-13
Helgen som gick var Walkman på utflykt till de nationella tävlingarna på Göteborgs Fältrittklubb. Under lördagen var det start i Msv A:1 och det blev en seger på 67,7%. På söndagens S:t George blev det tyvärr några större missar och vi blev första ekipaget utanför placering med 64,4%

Första helgen i juni var vi i Strömsholm på Kungakannan. Davona fick stanna hemma för att vila och Firenze åkte med. Firenze gjorde här en jätte fin uppvisning. Hon fick bara positiva kommentarer. Framför allt för sin galopp, ridbarhet och samarbetsvilja. Det räckte nu tyvärr inte till final men det lär ha varit väldigt nära.

2007-05-27
Ja då har även Zalza gjort årsdebut. Som vanligt gjorde hon ingen besviken utan hon gör sitt jobb till fullo. Hon visade än en gång  prov på sin talang och ett härligt temperament. Det blev en seger i LA:3 i Vänersborg på 76,45%.

2007-05-17
Under helgen som gick var det 3-års test här hemma på Grevagården. Det resulterade bla. i 3 diplom och en klass 1 häst i gångarter. Bäst gick det för Monica & Sören Björkdahls hästar  då alla 3 hästar fick diplom.

Sagitarius, Vallack e. Saigon - Gigolo - Nactus, 50p, diplom och bästa dressyrtalang.
Firenze, Sto e. Florencio I - Sandro Song - Landadel, 49p, diplom, högsta gångartspoäng och 3:e bästa dressyrtalang.
Davona,
Sto e. Danone - Nactus - Labrador, 48p och diplom och 4:e bästa dressyrtalang.
Quality Quantess,
Vallack e. Quite Easy - Erbstein, 45p och klass 1.

Bilder på hästarna från 3-års testet finns under "Galleri"

Nu är siktet inställt på avelschampionatet i Flyinge i höst för Sagitarius.
För Firenze och Davona väntar troligtvis först kungakannan i Strömsholm under månadsskiftet Maj-Juni och sedan avelsboxen. Med anledning av detta kommer de troligtvis inte deltaga i Flyinge i höst.

Vi vill även passa på att tacka alla som hjälpt till under de här dagarna.

2007-05-07
I går söndag var det dags för Walkman att göra en ny start i S:t George. Denna gång var det i Trollhättan. Det resulterade det i en 3:e placering på 64,6%.

2007-04-22
Under Fredagen och Lördagen var Walkman på tävling igen. Denna gång var det på de nationella dressyrtävlingarna i Lidköping. Fredagens ritt i innehöll 2 stora missar och det resulterade i att vi blev första ekipaget utanför placering med 64,9% i Msv A. Lördagens ritt i S:t George flöt däremot på utan några större missar vilket innebar en placering (7:e) och 66%.

Nu är det även klart att vi kommer att få tillgång till Walkmans 1årige helbroder Walkabout. Vi har ett liknande upplägga som med Walkman vilket innebär att uppfödaren Ragnar Adamsson äger halva hästen. Mer information om Walkabout lär komma så småningom.

2007-04-02
Igår söndag gjorde Walkman tävlingsdebut för året i Trollhättan. Det resulterade i en vinst i Medelsvår B:2 på 72%.

2006-11-23
Denna dag var första dagen vi hade vår "riktiga" hemsida igång.
Fortsatt mycket som inte är igång, men ändå ett första steg...
Vi får tacka vår vän Daniel Tagesson för all hjälp vi fått under utvecklingen av sidan